Παρασκευή 29 Ιουλίου 2011

ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΜΙΚΗ ΤΗΣ ΚΑΡΔΙΑΣ ΜΑΣ.


mikis2004
Χρόνια πολλά Μίκη της καρδιάς μας, των αγώνων μας και των νεανικών μας ερώτων. Χρόνια καλά εύψυχε, θαλερέ Έλληνα. Σημείο αναφοράς σε είχαμε και σε έχουμε. Ακόμη και όταν «ξινίζαμε» με κάποιες πρωτοβουλίες σου, ήσουν στη καρδιά μας. Μια ευχή: Να γεννήσει ο τόπος αυτός «ανήσυχους νέους» σαν και σένα που αγαπούν την Ελλάδα, την τραγουδούν στα πέρατα του κόσμου και ποτέ δεν την πρόσβαλλαν. Σου εύχομαι να ζήσεις καλά και πολλά χρόνια και να πεθάνεις με τη γροθιά σηκωμένη! Απολαύστε έργα του με τις θεικές φωνές τηςΦαραντούρη, του Μπιθικώτση και του Καζαντζίδη , σε οξειδωμένα από τη πατίνα του χρόνου video.
(Μερικές πικρές αλήθειες από συνέντευξή του στον ΑΝΤ1:
Σε μία από τις σπάνιες τηλεοπτικές του εμφανίσεις, ο Μίκης Θεοδωράκης έδωσε μία συγκλονιστική... συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Ant1 «Καλημέρα Ελλάδα», μιλώντας ανοιχτά για όλα τα «καυτά» θέματα που ταλανίζουν τον τόπο μας.
«Η μόνη λύση είναι μία ειρηνική επανάσταση» είπε ο κ. Θεοδωράκης, σαν απάντηση στο «πραξικόπημα με γάντια και γραβάτες» που συντελείται κατά τον ίδιο αυτή τη στιγμή στη χώρα.
«Μας κυβερνά ο κόπρος του Αυγεία» είπε και πρόσθεσε ότι οι πολιτικοί σφετερίζονται τη λαϊκή κυριαρχία, «μας κυβερνούν πραξικοπηματικά».
Ο 86χρονος σήμερα Μίκης Θεοδωράκης δεν παρέλειψε να σχολιάσει εμμέσως πλην σαφώς προηγούμενες προκλητικές δηλώσεις του αντιπροέδρου της κυβέρνησης, Θ. Πάγκαλου, λέγοντας ότι οι πολιτικοί ξεφτιλίζουν την πατρίδα όταν παρουσιάζουν τους πολίτες ως τεμπέληδες και κοπρίτες. Όπως σημείωσε πρόκειται «για συνομωσία για να μας κλέψουν τον ορυκτό πλούτο της χώρας μας».
«Γιατί δεν κάνουν την ΑΟΖ (Αποκλειστική Οικονομική Ζώνη)» ρώτησε με νόημα ο κ. Θεοδωράκης, αναφερόμενος και στη δήλωση του Τούρκου ΥΠΕΞ ότι το «Καστελόριζο ανήκει στη Μεσόγειο».
«Αυτή τη στιγμή προέχει η σωτηρία της Ελλάδος» πρόσθεσε λέγοντας ότι «σε αυτή την επανάσταση δεν θα υπάρχουν Δεξιοί και Αριστεροί, θα είναι όλοι πατριώτες».
Ο κ. Θεοδωράκης τόνισε ότι «πολεμάει από το 1940 και από τότε δεν έχει σταματήσει». Πρόσθεσε ότι τότε, ενάντια στους Γερμανούς και τη Χούντα αργότερα, δεν είχε το σημερινό πάθος, που, όπως είπε, σε αυτό έχει προστεθεί και η αηδία.
«Ήλπιζα με τους αγώνες που έκανα, εγώ και η γενιά μου», είπε με σπασμένη φωνή ο μεγάλος μουσουργός για να καταλήξει «είναι δυνατόν να βλέπω τη χώρα μου να τη βρίζει όλη η Ευρώπη, όλη η ανθρωπότητα;» ).

Δεν υπάρχουν σχόλια: